OREL WAR-SETUP
IP SERVERU: 185.91.116.113:21015

TeamSpeak V3: 185.91.116.113:9987

Password: War_2013_22

NASTAVENIE - SETUP

KTO JE ONLINE

Čítať tému
LETKA OREL » OREL WAR » MAPY
 Vytlačiť tému
NÁVRHY A PRIPOMIENKY K MAPÁM
OREL_Ninos
Smile

OREL_Erichos
Takze Ninos moje postrehy ku novej mape Krasnodar:
- mapa je rozmerovo akurat, celkovy dojem pekna
- chcel som ju poriadne potestovat ale podarilo sa mi na druhy krat (prvy krat som netrafil) trafit dvojicou torped Marata a bolo po mape, divil som sa ze to stacilo ale naozaj stacilo, pokial viem, nikto iny na nu nic nehodil, takze navrhujem a ak treba aj to urobim, oznacit za ciele aj nejake doprovodne lode inac bude mapa rychlo otocena, jeden nalet, zasah dvoch torped a koniec, to by bola skoda
- v kontraste s tymto pomerne lahko dosiahnutelnym cielom (ani flaky neboli moc krute, dalo sa vydrzat) maju cerveny za ulohu nicit kopu malorozmernych cielov v kolonach, ktorých umiestenenie nie je v briefingu, mali by sme doplnit, inac sa uloha cervenych obmedzi len na strielanie modrych bombrov a to je nuda ktoru asi nechceme, okrem toho by to bolo trosku nevyvazene si myslim
- vyber masin za cervenych je v poriadku az na MiG-3U ktory je UFO ale to nie je take strasne, obcas mozme mat aj masinky ktore nelietali, pokial by sme chceli byt tematicky tak jediny MiG-3 ktory lietal bol MiG-3, bez pripon, len cisty, vsetko ostatne boli len prototypy ktore sa nikdy do boja dokonca niektore ani len do vzduchu nedostali
- vyber masin za modrych som nestihol preverit

Inac super mapa, pacila sa mi pred tym a paci sa mi aj teraz. Vdaka.

OREL_Ninos
Cervenz maju ciel v stvorci T16 municnz sklad. a je to aj v brifingu, pre cervenu stranu ale to uz asi nik necita.
Doplním aj jednu doprovodnu lod, abz to nebolo take lahke.
"Sto rán na cudzí chrbát nie je veľa. "

OREL_Erichos
Ok Ninos, asi som to ani ja dostatocne pozorne neprecital ale pozeral som to cez FBDj a tam to vyzeralo nejako inac. Aj tak je to pekna mapa Žmurko

P.S. znovu som to pozrel cez FBDj a sice je tych malych cielov tam vela ale netreba ich nicit a jediny ciel pre cervenych je asi ten municak takze som sa zle pozrel, sorry, urcite ale treba pridat este daku lod...
Upravil OREL_Erichos dňa 21-03-2012 20:38

OREL_Ninos
Ok, som rád že sa aspoň nekdo zaujíma o mapy.

V mape Pearl Harbor som ubral flaky a nastavil aby lode nestrielali na cervených
Na mape Sevastopol som pridal modrým BF109F2 a upravil palbu lodí v prístave.
Upravil OREL_Ninos dňa 25-03-2012 22:00

OREL_Erichos
OK Ninos, ja som na mape Afriky upravil strelbu lodi, rodenie A-20 ktore sa obcas rodili v stanoch a vybuchovali a zmenil som cas na obed a teda slnko uz nie je vyhodou pre cervenych. Malo by to byt teraz trochu vyrovnanejsie - vyhodu slnka v zadech maju modrí na mape Moskvy a cervení na Muráni, Afrika je neutral, Taliansko mierne v prospech cervenych, Kuban sa mi zda tiez mierne v prospech cervenych ale len mierne, Pearl Harbour neviem, Sevastopol a Krasnodar tiez neviem ale nikto sa nestazoval. Svojim sposobom ked letia tam maju vyhodu ale ked zdrhaju domov maju nevyhodu, čo je lepsie tazko povedat ... dobrý pilot sa prisposobi ... Smile

OREL_Ninos
Robíš nejakú mapu? Ak áno napíš akú, aby sme nerobili to isté.

OREL_Erichos
Prave teraz nerobim ziadnu Ninos, pravdupovediac mam malo casu, ale to asi kazdy z nas. Mam nieco prichystane z Pacifiku, bud na mape Rabaulu alebo niekde inde, ale zatial mam iba pozbierane zakladne udaje z toho obdobia. Myslim ze by som este chcel urobit nieco z vychodnej fronty, nejaky Stalingrad alebo tak a urcite nieco namorne, cisto boj na lietadlovych lodiach. Tuto oblast nemame poriadne obsiahnutu, z lodi vzlietaju len modry na mape Pearl Harbouru a to je vsetko. Ty robis niečo?

OREL_Ninos
Chcel by som niečo zo západnej fronty, ale je tam žalostne malo map. Niečo musím vymyslieť.

OREL_Erichos
Ninos, mame maly problem na mape Pearl Harbour, odhadom takych 15-20 minut pred koncom mapy sa uz z jednej lode neda vzlietnut lebo valí totalne bokom v šmyku a berie to normalne aj cez tie ostrovy, voda jej nechyba. Ked som sa prehodil na inu lod tak som v pohode vzlietol. Inac ked je na tej mape aspon 10 ludi tak je to lomenica ako svina, a klobuk dole pred partijou co lietala vcera za cervenych, bolo nas tam 7 na 7 a veru vyhrali, ani zerá nam nepomohli, akonahle zacali lietat tímovo tak nam zatapali. Velmi pekné, super. Vcera to bol super boj, odlietal som 3 mapy a vsade skvely zazitok, tak to ma byt Smile
Este mame problem na mape Kubane - musim dat pre modry bombos SM79 miesto na narodenie origos lebo sa rodi obcas medzi malymi lietadlami na stojanke. Cez vikend som prec tak to opravim potom cez tyzden ked stihnem.

Letu zdar.

OREL_Ninos
Kuban, Pearl Harbor aj Afrika je upravená!

OREL_Erichos
Ninos mam pripomienku k jednej mapu, vyskusal som natvrdo mapu Sevastopolu ku ktorej ako vies som mal uz pred tym vyhrady ale si ma utrel ze vsetko je OK, sorry ale myslim si ze nie je. Pokial lietas len stihacku tak sa to da, ale pokial chces splnenim cielov otocit mapu nemas sancu. Konkretne - lietal som za cervenych Pe-2 s nakladom bomb 2x500kg a 2x250kg, tvrdil si mi ze mosty je mozne lavou zadnou znicit a ze si to skusal, chcem ta teda normalne poprosit aby si mi poradil ako lebo som asi tutan a za 70minut lietania a bombardovania som ani jeden most neznicil. Musim povedat ze som uz bol riadne znechuteny. Ked nastavis zapalovac na okamzity a ides strmhlavo, priblizis sa k mostu ides do sece a mas tam fotku tak na 2 sekundy (fps mi padli zo 60 na asi 15-20), ked sa ti to zobudi ledva stihnes odhodit ale uz mas tak 500m a bomby sa neodistia. Ak das zapalovace na low-level tak mas zpozdenie 10 sekund a mozes trafit bomby presne na stred mosta no po vybuchu nic, most stoji, skusal som oba mosty a nic. Ked chces hadzat strmhlavo aby to bolo presnejsie uvidis ze ti to znemozni ta sekanica co sa pri moste deje, a to nas bolo na mape len zo desať. Skus v tychto podmienkach byt taky presny a trafit presne na prvy pilier ktory je este na brehu aby most padol, som zvedavy. V inych pripadoch ta sunda flak alebo stihaci ale to beriem ako normal. Fakt nechapem preco su neobmedzene pocty pilotov a lietadiel ked na vsetkych mapach to mame ale na tejto nie. Mapa je podla mna neotocitelna, len vytrpiet 90 minut, modry to maju asi rovnako tazke s tymi lodami. Podobna situacia je na mape Pearl Harboru, nie je sanca znicit modre lode a myslim si ze rovnako nie je sanca znicit ani cervene lode. Tu ale mame aspon obmedzenia v pocte pilotov a lietadiel. Myslim ze po otestovani nie len tejto ale kazdej mapy by sme mali upravit ciele aj mapu tak aby bola hratelna a ak ma nejaky ciel aby bol splnitelny. Ja mam na maloktorej mape lagy a sekanicu ale na tejto uz chapem ze kopa ludi nadava ze sa im to neda hrat, niecoho tam mame privela. Pokial lietas stihaca v dvoch kilakoch tak sa to este da ale v bombri nad zemou bez sanci.
Vies ze tiez robim mapy a dobre viem ze kazdemu cloveku sa neda vyhoviet, niekomu je dlha inemu kratka dalsiemu horuca, moze sa stat ale skusme veci zlepsit a ak to ma byt o niceni cielov tak tie ciele sa musia dat znicit dostupnymi zbranami na mape.

Letu zdar.

OREL_Ninos
Zdar.
K Sevastopolu: mapa je robená ešte na 4.10 a je možné že sa zmenilaaj účinnosť zbraní a teraz to je ťažké zničiť. Keď sme ju lietali na 4.10 tak sa mapa otáčal aj zničením cieľov.
Že tam nie sú obmedzení piloti to ani neviem, asi som na to zabudol. Asi by bolo dobré tú mapu vyskúšať bez flakov , ale na servery lebo keď to testuješ u seba tak sa to chová úplne inak, to som si už všimol. Alebo ju vyhodiť úplne z mapsetu.

K Pearl Harbor: v nedeľu som ju letel na červenej strane a lode sme ničili bez problémov, ja a ešte dvaja na SBD s 100lb bombami. Jednu sme potopili a jednu ťažko poškodili viac sme nestihli.

K všetkým mapám: ja už som dávno volal po zavedení štandardov v mapách , ako sú počty AI , cieľov atd. Nejako sa to ale neujalo, lebo vždy sme museli robiť mapy na rýchlo a výsledok je potom taký aký je. Jednoducho to nestíhame!

Hodíme o tom reč cez víkend, ok?Zamračený

OREL_Erichos
Jaska, dnes by som mal byt vecer na radiu.
Čawes.

OREL_Ninos
Testoval som ten Sevastopol aj s Balkym jeden most som zrušil. Len treba presne mieriť a musí byť zásah na moste. A ubral som na intenzite flakov

OREL_Erichos
Tak uvidime, budem trenovat. Dakujem za vas cas aj namahu.

OREL_Ninos
Piloti akú mapu by ste chceli na OREL WAR?
Návrhy píšte sem, pls.

OREL_Erichos
Ja by som chcel urcite jednu cisto namornu, proste lietadlove lode proti sebe, Wildcaty a Hellcaty proti Zeram atd. Ak mi vyda cas nejaku aj konecne urobim ale ten cas... a chcem pripomenut jednu peknu z konca vojny co sme mali a to bol myslim Balaton, masinky z konca vojny, to najlepsie co vtedy bolo, urcite si ju robil ty Ninos vtedy ak si dobre pamätam.

OREL_Shifty
Proti námořní mapě nic nemám, bude to zajímavé spestření, jen bych poprosil aby byli alespon nějak uspořádané za sebou, přeskakovat mezi typy, je docela oser, než si trochu zaletím éro, máme zas něco jiného, ale pacifik ano, určitě by to ale chtělo minimálně ostrov na dosednutí, ať nám tam méně zkušení nelikvidují éra.

návrhy : 1. Nová Guinea , 2. Guadalcannal 3. Střílení krocanů, 4. Midway....rád bych na některé z map proletěl Seafire, F4U, Wildcat, či P38, P40, Hurricane (tuším Austrálie?) proti japoncům.
Upravil OREL_Shifty dňa 16-05-2012 11:17

OREL_Erichos
No ale o to prave ide, ze niektorí maju problem normalne pristavat aj na zemi nie to este na lodi, z lode vzlietne skoro kazdy ale pristane len ten kto to vie, pokial by sa dalo pristavat na zemi potom to nema ziadny zmysel. No musime konecne zaviest standard do briefingov aby vsetkym bolo jasne ze na nasich mapach su nejake pravidla ktore treba respektovat a ze mame vsade obmedzene pocty lietadiel a pilotov. Aj ked stale sa najdu taky ktorým je to vsetko jedno ale myslim ze su v mensine, dufam. Rozbijacov lietadiel nakoniec aj tak odhalime, lebo ked to niekto robi sustavne a neprestane ani po vyzvach tak ho vykopneme zo serveru a bude pokoj, nech ide lietat arkady niekam inam.
Co sa tyka vyberu strojov myslim ze sturm nam dava slusne moznosti prevetrat aj namorne lietadla aj ked vo vacsine pripadov neboli take vykonne ako pozemne lietadla, myslim ze to aj tak stoji za to. A myslim si ze pekne podarene pristatie na lietadlovu lod a este k tomu po dobrom a vitaznom suboji potesi kazdeho fandu virtualneho lietania.

Zlúčené na May 16 2012 09:31:53:
Ninos mohli by sme konecne vytvorit nejake standardy nasich briefingov, zakladne pravidla slusneho spravania, info o obmedzeni lietadiel a o cieloch atd. Ked to dame dokopy v slovencine tak by som to skusil dat aj do anglictiny. Myslim ze by to nebolo zle, nemusime nikomu obmedzovat taktiku, ze zakazovat boom and zoom alebo tak, ved na niektorych mapach a lietadlach je to normalna taktika ale aspon info o zakaze vulchovania, na to sa uz niekolkokrat ludia pytali cez chat. Urcite by sme vzdy mali mat uvedene obmedzenia lietadiel aby si boli vsetci vedomí ze ak si rozbiju alebo vyskocia a nepristavaju tak sa lietadielka minú.
Na nasom minulom webe sme to mali uz dost rozpracovane a prelozene aj do anglictiny, vies sa k tomu este dostat aby som to poupravoval a vybral z toho co nam treba aby som to nemusel vsetko tvorit odznovu?
Okrem toho tie clanky o taktike a tak nam tam ostali a niektore by nebolo zle preniest na novy web, napriklad aj ohladne vyvrtky na Cobre atd. daval som tam popisy bomb, co ktora znamena a na co sa pouziva, to by sa nemuselo startit, stale to plati.
Chcem potom zalozit nejake vlakno ohladne techniky pilotaze, zakladne navody na vzlety, pristatia, strelbu, vyvrtky, bombardovanie atd. len taku malu skolu, ináč ziadnu virtualnu omladinu nezaujmeme. Myslim ze dost Orlakov by malo co povedat a navzajom si odovzdat svoje poznatky z lietania roznych typov lietadiel.
Upravil OREL_Erichos dňa 16-05-2012 09:35

Prejdite na fórum:
Prihlásenie

Registrácia
Zabudnuté heslo

Rychlovky
You must login to post a message.

OREL_Erichos
28-11-2022 18:56
TeamSpeak server znovu funguje.

OREL_Erichos
02-11-2022 23:24
Umrel nam TeamSpeak, keď budem mať čas tak ho nahodím, vydržať Žmurko

bumbac
31-12-2021 19:54
Přeji všem hodně zdraví a štěstí do Nového roku 2022

OREL_Erichos
16-10-2021 19:32
Dnes čiže v sobotu večer by sme mohli spoločne zalietať napr. od 21.00 do 23.00. Čo vy na to?

OREL_Ninos
29-09-2021 11:28
Kto chcete ísť na zraz, prihlaste sa na vlákne.

Kukulo
Status: 7 hodinami
Člen
LEON
Status: 6 dňami
Člen
batoh
Status: 1 týždňami
Člen
Gray
Status: 2 mesiacmi
Člen