15.10.2019 nám končí server u firmy Orel soft. Nakoľko sú už dnes lepšie ponuky na trhu tak som objednal virtual server u firmy Hukot Ltd. - Virtual server - V pohode https://www.hukot...l-servery/
Pre porovnanie, teraz máme server za 8470,-CZK a parametre 80GB HDD (čiže obyčajný disk), 2 jadrá CPU (2x2,4GHz), 2GB RAM, pripojenie 100Mbps.
Parametre nového serveru za 4279,-CZK budeme mať 80GB SSD (čiže rýchly disk), 3 jadrá CPU (3x2,6GHz), 8GB RAM a pripojenie 1Gbps.
Dnes som faktúru uhradil, čiže budem mať pár týždňov čas na migráciu serveru na nový hardware tak, aby sme mali všetko už u nového poskytovateľa kým nás odpoja a dúfam, že prechod bude plynulý, že si to ani nevšimnete.
------------------------------------------------------------------------------------------
Aktualizácia stavu na našom účte vrátane platieb na rok 2019:
Zostatok na účte k 13.12.2019 ........................... 14251,-CZK
Platba za server sa realizuje len zakúpením kreditov, čiže na bankovom účte je nastavený trvalý príkaz a každý mesiac sa tam pošle 512,-CZK na kredit a ten si systém na crew.sk postupne sťahuje každý deň. Kým je kredit, tak beží server. Konečne celkom jednoduché riešenie.Upravil OREL_Erichos dňa 13-12-2019 14:49
dlhšie som tu nerobil sumár našich výdavkov a zostatku na letkovom účte, takže pred pár dňami som zaplatil za doménu a webhosting na ďalší rok: Platba 3.3.2021 ... -1464,-CZK
Ako som už písal vyššie, každý mesiac sa dobíja kredit za 512,-CZK, počas korona krízy sú stále nejaké akcie-zľavy takže to je zvyčajne aj na dlhšie ako 1 mesiac.
Aktuálny zostatok na našom bankovom účte k 8.3.2021 je ... 3 596,28 CZK
Podľa nášho účtu na crew.sk je stav takýto:
Kredit: 61,40€ ..... Denná spotreba: 0,50€ ..... Zostáva: 121 dní
Čiže zhruba povedané máme ešte stále prostriedky na minimálne ďalších asi 12 mesiacov a ak chceme ďalej pokračovať tak na konci roku 2021 vyhlásim zase zbierku na server a uvidíme aký bude záujem.
Letu zdar.
Upravil OREL_Erichos dňa 08-03-2021 21:07
dlhšie som tu nerobil sumár našich výdavkov a zostatku na letkovom účte, takže pred pár dňami som zaplatil za doménu a webhosting na ďalší rok: Platba 3.3.2021 ... -1464,-CZK
Ako som už písal vyššie, každý mesiac sa dobíja kredit za 512,-CZK, počas korona krízy sú stále nejaké akcie-zľavy takže to je zvyčajne aj na dlhšie ako 1 mesiac.
Aktuálny zostatok na našom bankovom účte k 8.3.2021 je ... 3 596,28 CZK
Kredit: 61,40€ ..... Denná spotreba: 0,50€ ..... Zostáva: 121 dní
Čiže zhruba povedané máme ešte stále prostriedky na minimálne ďalších asi 12 mesiacov a ak chceme ďalej pokračovať tak na konci roku 2021 vyhlásim zase zbierku na server a uvidíme aký bude záujem.
Letu zdar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AKTUALIZÁCIA STAVU ÚČTU
Ahojte,
Aktuálny zostatok na našom bankovom účte k 19.11.2021 je ... 1027,28 CZK
Kredit: 31,89€ ..... Denná spotreba: 0,50€ ..... Zostáva: 63 dní
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže ak máte záujem ešte platiť za server, na ktorom nelietate, tak môžete posielať vaše finančné príspevky podľa vášho vlastného uváženia. Keďže mesačná spotreba je okolo 15€ na mesiac tak si myslím, že 100-500,-Kč na osobu je rozumná výška, viac by bolo zbytočné asi.
Kto chce znovu prispieť vopred na server, môže svoj príspevok zaslať na účet v českej Fio banke, číslo účtu je v prvom príspevku ale pre istotu napíšem znovu:
Pre ľudí z ČIECH: 2101300167/2010 (do správy dajte svoj NICK).
Pre ľudí zo SLOVENSKA a zahraničia:
IBAN: CZ14 2010 0000 0021 0130 0167
SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX (do správy dajte svoj NICK).
Kto prispeje, nech sem napíše svoj nick a sumu. Ja priebežne budem aktualizovať vyzbieranú sumu, podľa toho ako sa budú peniaze objavovať na účte.